Cake-pops

Cake-pops

Raaka-aineet noin 16 annosta: 100 g tummaa suklaata 250 g McVitie´s Original Digestive-keksejä 3-4 rkl aprikoosihilloa 100 g marsipaania punainen elintarvikeväri 500 g tomusokeria 3-4 rkl maitoa 3-4 rkl sitruunanmehua sininen elintarvikeväri rakeita tai sirotetta värjättäväksi, sekä koristeluun pakastuspusseja puisia vartaita muovikelmua Valmistus: 1. Pilko suklaa isohkoiksi paloiksi ja sulata vesihauteessa. Ota talteen 2 rkl sulatettua suklaata. Laita keksit pakastuspussiin, sulje pussi hyvin ja murenna ne hienoksi kaulimen avulla. Laita keksinmurut kulhoon. Sekoita suklaa ja hillo keksimurujen sekaan. Jaa taikina 16 palleroksi. Upota puiset vartaat talteen otetussa suklaasoseessa ja pistele yksi varras jokaisen pallon läpi. Laita cake popsit pakastimeen noin puoleksi tunniksi. 2. Värjää sillä välin marsipaani punaisella elintarvikevärillä. Sekoita 2 rkl tomusokerin kanssa. Kääri marsipaani muovikelmuun odottamaan myöhempää käyttöä. Sekoita jäljelle jäänyt tomusokeri maidon ja sitruunanmehun kanssa, kunnes seoksesta tulee paksua. Jaa se kahteen osaan. Värjää puolet sinisellä elintarvikevärillä. 3. Kauli marsipaani ohueksi levyksi. Peitä 3-4 cake pop-kakkua marsipaanilla. Lisää teelusikallinen tomusokeria jokaiseen cake pop-kakkuun. Koristele haluamallasi tavalla rakeilla tai värjätyllä sirotteella. Upota loput cake pop-kakut jäljelle jääneessä tomusokerissa tai sinisessä elintarvikevärissä. Jätä kuivumaan noin 5-10 minuutin ajaksi ja koristele maun mukaan joko rakeilla tai tomusokerilla. Kauli loput marsipaanista ja leikkaa tähden muotoisiksi paloiksi. Koristele cake pop-kakut marsipaanitähdillä. Jäähdytä viileässä, kunnes tarjoillaan nautittaviksi. Valmistusaika: 1 ¾ h Annosta kohden: noin 1130 kJ, 270 kcal, 2 g proteiineja/7 g rasvaa/48g...
Piirakka suklaakekseistä

Piirakka suklaakekseistä

Raaka-aineet noin 12 annosta: 300 g tummaa suklaata 550 g kermaa 1 dl maitoa 15 kpl McVitie´s Original Digestive-keksiä muovikelmua Valmistus: 1.Raasta kuorimaveitsellä suklaasta pieniä kiharoita (noin 25 grammaa). Pilko 275 grammaa suklaata pieneksi. Kuumenna 400g kermaa uunissa pienessä kattilassa. Lisää suklaa ja liuota se kuumaan kermaan 2-3 minuutin ajan. Sekoita kunnes seoksesta tulee tasainen ja jätä jäähtymään noin 30 minuutiksi, kunnes siitä tulee paksua ja kuohkeaa. 2. Huuhtele halkaisijaltaan 26 cm leveä uunivuoka ja vuoraa se muovikelmulla. Lämmitä maito varovasti. Jaa kolme keksiä neljännesosiin. Upota keksit hetkeksi maitoon. Laita 4 kokonaista keksiä vuokaan ja täytä tyhjät kohdat keksin neljännesosilla. 3. Vatkaa suklaakreemiä non minuutin ajan ja levitä siitä puolet keksien päälle. Lisää samalla tavalla keksikerroksia ja jäljelle jäänyttä suklaakreemiä, kunnes kaikki on peitetty. Jäähdytä piirakkaa noin 5 tunnin ajan. 4. Irrota piirakka vuoasta, laita tarjoiluvadille ja poista muovikelmu. Vatkaa 150 grammaa kermaa vaahdoksi, kunnes se on kiinteää ja levitä se varovasti piirakalle. Jäähdytä noin 10 minuuttia. Koristele piirakka suklaakiharoilla ja tarjoile. Valmistusaika: noin 35 minuuttia. Jäähdytysaika noin 5 ½ tuntia. Annosta kohden: noin 1510 kJ, 360 kcal, 4 g proteiineja/27 g rasvaa/ 24 g...
Pähkinä- ja keksinmuru-Browniet

Pähkinä- ja keksinmuru-Browniet

Raaka-aineet noin 30 kpl annokseen: 400 g tummaa suklaata 250 g voita 225 g pähkinöitä (ei paahdettuja tai suolattuja) 250 g McVitie´s Original Digestive-keksejä 7 kananmunaa (keskikokoa) 350 g vehnäjauhoja 1 tl leivinjauhetta 500 g sokeria 1 annos vaniljasokeria 1 ripaus suolaa 50 g valkoista suklaata öljyä ja jauhoja vuokaa varten leivinpaperia 1 kertakäyttöinen pursotin koristeluun Valmistus: 1. Sulata suklaa vesihauteessa soseeksi. Sulata voi. Murenna 75 g pähkinöitä ja 125 g keksejä. Vatkaa munat vispilällä vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin kulhossa. Lisää 400 g sokeria, vaniljasokeri, suola, munat, voi ja suklaasose. Sekoita kaikki aineet munavaahdon kanssa käsivatkaimella, kunnes seos on tasainen. Lisää pähkinät ja keksit. 2.Voitele uunipelti (30 x 38 cm) ja ripottele pellille jauhoja. Levitä seos pellille ja sivele pinta tasaiseksi. Paista 20-25 minuuttia (normaali uuni: 175°C/ kiertoilmauuni: 150°C). Jäähdytä. 3. Lisää 100 g sokeria 2 lusikalliseen vettä, keitä kattilassa miedolla lämmöllä kunnes sokeri on kokonaan liuennut. Lisää 50 g pähkinöitä ja jätä karamellisoitumaan, jatkaen sekoittamista noin 2 minuuttia. Levitä seos leivinpaperille ja jätä jäähtymään. Sulata valkoinen suklaa vesihauteessa soseeksi. Täytä pursotin suklaasoseella ja koristele jäljelle jääneet keksit. 125 g keksejä (8 keksiä). Odota, että koristelu kuivuu. 4. Murenna karamellisoidut pähkinät ja koristellut keksit. Leikkaa brownie paloiksi ja koristele pähkinöillä ja keksinmuruilla. Valmistusaika: noin 1 tunti. Jäähdytysaika noin 2 tuntia. Annosta kohden: noin 1470 kJ, 350 kcal, 6 g proteiineja/19 g rasvaa/39 g...
Digestive Tiramisù

Digestive Tiramisù

Raaka-aineet noin 18 annosta: 1 pkt + 1/3 pkt (540g) McVitie´s Original Digestive-keksejä 75 g voita 225 g Mascarpone-juustoa 15 g tomusokeria 1,5 dl kylmää kahvia 300 g kermaa kaakaojauhetta koristeluun 30 g kahvipapuja tai sitruunamelissaa koristeluun muovikelmua Valmistus: 1. Vuoraa suorakulman muotoinen uunivuoka muovikelmulla. Laita puolet kekseistä pakastuspussiin, sulje pussi hyvin ja murenna keksit hienoksi kaulimen avulla. Sulata voi ja sekoita keksimurujen kanssa. Painele keksiseos hyvin vuoan pohjalle ja jätä se viileään noin 30 minuutiksi. 2. Sekoita Mascarpone tomusokerin kanssa kuohkeaksi, lisää puolet kahvista ja sekoita hyvin. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon. Upota jäljelle jääneet keksit kahviin. Asettele vaahtoseos ja keksit kerroksittain vuokaan. Pirskottele jäljelle jäänyt kahvi päällimmäiseksi. Jäähdytä 2-3 tunnin ajan. 3. Ripottele tiramisùn päälle runsaasti kaakaota, irrota vuoasta ja leikkaa paloiksi. Koristele maun mukaan kahvipavuilla tai sitruunamelissalla. Valmistusaika: noin 40 minuuttia. Jäähdytysaika 2-3 tuntia. Annosta kohden: noin 1220 kJ/290kcal, 3 g proteiineja/19 g rasvaa/10 g...
Alkuperäinen juustokakku

Alkuperäinen juustokakku

Raaka-aineet noin 12 annosta: 2/3 pkt (noin 270 g) McVitie´s Original Digestive-keksejä 75 g voita 800 g tuorejuustoa 2 kananmunan keltuaista (keskikokoa) 200 g tomusokeria 1 annos vaniljasokeria 500 g kermaa 1 luomusitruunan kuori raastettuna 250 g lämmityksen kestävää vadelmahilloa öljyä vuoan voiteluun Valmistus: 1. Laita keksit pakastuspussiin, sulje pussi hyvin ja murenna keksit hienoksi kaulimen avulla. Sulata voi ja sekoita keksimurujen kanssa. Painele keksiseos öljyllä voidellun vuoan pohjalle hyvin (halkaisija 26 cm) ja jätä viileään noin 30 minuutin ajaksi. 2. Vaahdota tuorejuusto kuohkeaksi ja lisää keltuaiset, tomusokeri, vaniljasokeri ja raastettu sitruunan kuori. Lisää kerma vähän kerrallaan sekoittaen tasaiseksi seokseksi. Levitä seos keksipohjan päälle ja jätä kovettumaan jääkaappiin noin 2 tunnin ajaksi. 3. Irrota kakku vuoasta ja laita tarjoiluvadille. Lämmitä ja sekoita hilloa varovasti ja koristele sillä kakun pinta. Jäähdytä ja tarjoile. Valmistusaika: noin 30 minuuttia. Jäähdytysaika 2 tuntia. Annosta kohden: noin 2430 kJ/580 kcal, 7 g proteiineja/39 g rasvaa/47 g...
Vaniljan makuinen Maitosuklaa Digestive halaus

Vaniljan makuinen Maitosuklaa Digestive halaus

Valmistusaika: noin 30 min. Kypsymisaika ja jäähdytys: noin 2 tuntia. Aineet (4 hengelle): Pohja 500g tummaa suklaata (70%) 10 rkl vettä 3 tl voita 4 dl kermaa 4 munan keltuaista 4 munan valkuaista ½ vaniljatankoa 3 rkl sokeria 6 kpl Maitosuklaa Digestive- keksejä Valmistus 1. Sulata suklaa vesihauteessa kattilassa. 2. Suklaan sulattua yhdistä voi ja vesi vatkaten niin että seoksesta tulee tasainen. 3. Vatkaa munan keltuaiset ja sokeri kunnes vaahdosta tulee kuohkeaa ja valkoista. 4. Yhdistä keltuais-sokerivaahto suklaan ja murennettujen Maitosuklaa Digestive-keksien kanssa ja jäähdytä taikina sekoittaen. 5. Avaa puolikas vaniljatanko ja ota veitsen kärjellä vaniljaa tangon sisäosasta ja sekoita se munanvalkuaisiin . Vatkaa kovaksi vaahdoksi. 6. Vatkaa myös kerma vaahdoksi. 7. Sekoita huolellisesti suklaa yhdessä kerma- ja valkuaisvaahdon kanssa. 8. Kun vaahto on valmista tarjoile pienissä laseissa ja säilytä...
Mycake Maitosuklaa Digestive

Mycake Maitosuklaa Digestive

Valmistusaika: noin 30 min. Kypsymisaika ja jäähdytys: noin 2 tuntia. Aineet (4 hengelle): Pohja 80g voita 300g Maitosuklaa Digestive-keksejä Vaahto 150g sokeria 250g tuorejuustoa 2 rkl maitoa Suklaavaahto 90g maissitärkkelystä 1l maitoa 140g sokeria 35g tummaa kaakaojauhetta Koristelu 500g kermaa 60g tomusokeria Valmistus 1. Valmista suklaavaahto, laita kattilaan sokeri, kaakao ja maissitärkkelys; lisää maito koko ajan sekoittaen. 2. Laita levylle ja kiehauta. 3. Poista levyltä ja anna seoksen jäähtyä muovikelmulla tiiviisti peitettynä. 4. Murenna Maitosuklaa Digestive-keksit, sulata voi ja sekoita aineet keskenään. 5. Kun taikina on sekoitettu tasaiseksi, laita se pieniin muotteihin ja painele seos hyvin muottien pohjalle, laita muotit jääkaappiin kovettumaan. 6. Vaahdota sokeri, tuorejuusto ja maito. 7. Laita taikina muotteihin, lisää suklaavaahto ja laita uudelleen jääkaappiin. 8. Vaahdota kerma ja sokeri. Koristele ennen...
Pähkinä Digestive Original vanukas

Pähkinä Digestive Original vanukas

Valmistusaika: noin 30 min. Kypsymisaika ja jäähdytys: 60 min. Aineet (4 hengelle): Pohja 20g rouhittuja pähkinöitä 40g voita 100g sokeria 30g Original Digestive keksiä 5 munan keltuaista 5 munan valkuaista vähän pähkinöitä koristeluun Valmistus 1. Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi, lisää munan keltuaiset yksi kerrallaan. 2. Yhdistä rouhitut pähkinät ja murennetut Original Digestive keksit. 3. Vaahdota munan valkuaiset ja yhdistä seokseen. 4. Kaada seos kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia, koko ajan vispilällä sekoittaen. 5. Kaada seos etukäteen voideltuihin muotteihin ja anna niiden jäähtyä. 6. Poista seos muoteista ja tarjoile päälle ripotellun pähkinärouheen...