
Alkuperäinen juustokakku

Raaka-aineet noin 12 annosta:
2/3 pkt (noin 270 g) McVitie´s Original Digestive-keksejä
75 g voita
800 g tuorejuustoa
2 kananmunan keltuaista (keskikokoa)
200 g tomusokeria
1 annos vaniljasokeria
500 g kermaa
1 luomusitruunan kuori raastettuna
250 g lämmityksen kestävää vadelmahilloa
öljyä vuoan voiteluun
Valmistus:
1. Laita keksit pakastuspussiin, sulje pussi hyvin ja murenna keksit hienoksi kaulimen avulla. Sulata voi ja sekoita keksimurujen kanssa. Painele keksiseos öljyllä voidellun vuoan pohjalle hyvin (halkaisija 26 cm) ja jätä viileään noin 30 minuutin ajaksi.
2. Vaahdota tuorejuusto kuohkeaksi ja lisää keltuaiset, tomusokeri, vaniljasokeri ja raastettu sitruunan kuori. Lisää kerma vähän kerrallaan sekoittaen tasaiseksi seokseksi. Levitä seos keksipohjan päälle ja jätä kovettumaan jääkaappiin noin 2 tunnin ajaksi.
3. Irrota kakku vuoasta ja laita tarjoiluvadille. Lämmitä ja sekoita hilloa varovasti ja koristele sillä kakun pinta.
Jäähdytä ja tarjoile.
Valmistusaika: noin 30 minuuttia. Jäähdytysaika 2 tuntia.
Annosta kohden: noin 2430 kJ/580 kcal, 7 g proteiineja/39 g rasvaa/47 g hiilihydraatteja