
Cake-pops

Raaka-aineet noin 16 annosta:
100 g tummaa suklaata
250 g McVitie´s Original Digestive-keksejä
3-4 rkl aprikoosihilloa
100 g marsipaania
punainen elintarvikeväri
500 g tomusokeria
3-4 rkl maitoa
3-4 rkl sitruunanmehua
sininen elintarvikeväri
rakeita tai sirotetta värjättäväksi, sekä koristeluun
pakastuspusseja
puisia vartaita
muovikelmua
Valmistus:
1. Pilko suklaa isohkoiksi paloiksi ja sulata vesihauteessa. Ota talteen 2 rkl sulatettua suklaata. Laita keksit pakastuspussiin, sulje pussi hyvin ja murenna ne hienoksi kaulimen avulla. Laita keksinmurut kulhoon. Sekoita suklaa ja hillo keksimurujen sekaan. Jaa taikina 16 palleroksi. Upota puiset vartaat talteen otetussa suklaasoseessa ja pistele yksi varras jokaisen pallon läpi. Laita cake popsit pakastimeen noin puoleksi tunniksi.
2. Värjää sillä välin marsipaani punaisella elintarvikevärillä. Sekoita 2 rkl tomusokerin kanssa. Kääri marsipaani muovikelmuun odottamaan myöhempää käyttöä. Sekoita jäljelle jäänyt tomusokeri maidon ja sitruunanmehun kanssa, kunnes seoksesta tulee paksua. Jaa se kahteen osaan. Värjää puolet sinisellä elintarvikevärillä.
3. Kauli marsipaani ohueksi levyksi. Peitä 3-4 cake pop-kakkua marsipaanilla. Lisää teelusikallinen tomusokeria jokaiseen cake pop-kakkuun. Koristele haluamallasi tavalla rakeilla tai värjätyllä sirotteella. Upota loput cake pop-kakut jäljelle jääneessä tomusokerissa tai sinisessä elintarvikevärissä. Jätä kuivumaan noin 5-10 minuutin ajaksi ja koristele maun mukaan joko rakeilla tai tomusokerilla. Kauli loput marsipaanista ja leikkaa tähden muotoisiksi paloiksi. Koristele cake pop-kakut marsipaanitähdillä. Jäähdytä viileässä, kunnes tarjoillaan nautittaviksi.
Valmistusaika: 1 ¾ h
Annosta kohden: noin 1130 kJ, 270 kcal, 2 g proteiineja/7 g rasvaa/48g hiilihydraatteja