
Vaniljan makuinen Maitosuklaa Digestive halaus

Valmistusaika: noin 30 min.
Kypsymisaika ja jäähdytys: noin 2 tuntia.
Aineet (4 hengelle):
Pohja
- 500g tummaa suklaata (70%)
- 10 rkl vettä
- 3 tl voita
- 4 dl kermaa
- 4 munan keltuaista
- 4 munan valkuaista
- ½ vaniljatankoa
- 3 rkl sokeria
- 6 kpl Maitosuklaa Digestive- keksejä
Valmistus
1. Sulata suklaa vesihauteessa kattilassa.
2. Suklaan sulattua yhdistä voi ja vesi vatkaten niin että seoksesta tulee tasainen.
3. Vatkaa munan keltuaiset ja sokeri kunnes vaahdosta tulee kuohkeaa ja valkoista.
4. Yhdistä keltuais-sokerivaahto suklaan ja murennettujen Maitosuklaa Digestive-keksien kanssa ja jäähdytä taikina sekoittaen.
5. Avaa puolikas vaniljatanko ja ota veitsen kärjellä vaniljaa tangon sisäosasta ja sekoita se munanvalkuaisiin . Vatkaa kovaksi vaahdoksi.
6. Vatkaa myös kerma vaahdoksi.
7. Sekoita huolellisesti suklaa yhdessä kerma- ja valkuaisvaahdon kanssa.
8. Kun vaahto on valmista tarjoile pienissä laseissa ja säilytä jääkaapissa.