Digestive Tiramisù

Digestive Tiramisù

Raaka-aineet noin 18 annosta:

1 pkt + 1/3 pkt (540g) McVitie´s Original Digestive-keksejä

75 g voita

225 g Mascarpone-juustoa

15 g tomusokeria

1,5 dl kylmää kahvia

300 g kermaa

kaakaojauhetta koristeluun

30 g kahvipapuja tai sitruunamelissaa koristeluun

muovikelmua

Valmistus:

1. Vuoraa suorakulman muotoinen uunivuoka muovikelmulla. Laita puolet kekseistä pakastuspussiin, sulje pussi hyvin ja murenna keksit hienoksi kaulimen avulla. Sulata voi ja sekoita keksimurujen kanssa. Painele keksiseos hyvin vuoan pohjalle ja jätä se viileään noin 30 minuutiksi.

2. Sekoita Mascarpone tomusokerin kanssa kuohkeaksi, lisää puolet kahvista ja sekoita hyvin. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon. Upota jäljelle jääneet keksit kahviin. Asettele vaahtoseos ja keksit kerroksittain vuokaan. Pirskottele jäljelle jäänyt kahvi päällimmäiseksi. Jäähdytä 2-3 tunnin ajan.

3. Ripottele tiramisùn päälle runsaasti kaakaota, irrota vuoasta ja leikkaa paloiksi. Koristele maun mukaan kahvipavuilla tai sitruunamelissalla.

Valmistusaika: noin 40 minuuttia. Jäähdytysaika 2-3 tuntia.

Annosta kohden: noin 1220 kJ/290kcal, 3 g proteiineja/19 g rasvaa/10 g hiilihydraatteja