
Pähkinä- ja keksinmuru-Browniet

Raaka-aineet noin 30 kpl annokseen:
400 g tummaa suklaata
250 g voita
225 g pähkinöitä (ei paahdettuja tai suolattuja)
250 g McVitie´s Original Digestive-keksejä
7 kananmunaa (keskikokoa)
350 g vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
500 g sokeria
1 annos vaniljasokeria
1 ripaus suolaa
50 g valkoista suklaata
öljyä ja jauhoja vuokaa varten
leivinpaperia
1 kertakäyttöinen pursotin koristeluun
Valmistus:
1. Sulata suklaa vesihauteessa soseeksi. Sulata voi. Murenna 75 g pähkinöitä ja 125 g keksejä. Vatkaa munat vispilällä vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin kulhossa. Lisää 400 g sokeria, vaniljasokeri, suola, munat, voi ja suklaasose. Sekoita kaikki aineet munavaahdon kanssa käsivatkaimella, kunnes seos on tasainen. Lisää pähkinät ja keksit.
2.Voitele uunipelti (30 x 38 cm) ja ripottele pellille jauhoja. Levitä seos pellille ja sivele pinta tasaiseksi. Paista 20-25 minuuttia (normaali uuni: 175°C/ kiertoilmauuni: 150°C). Jäähdytä.
3. Lisää 100 g sokeria 2 lusikalliseen vettä, keitä kattilassa miedolla lämmöllä kunnes sokeri on kokonaan liuennut. Lisää 50 g pähkinöitä ja jätä karamellisoitumaan, jatkaen sekoittamista noin 2 minuuttia. Levitä seos leivinpaperille ja jätä jäähtymään. Sulata valkoinen suklaa vesihauteessa soseeksi. Täytä pursotin suklaasoseella ja koristele jäljelle jääneet keksit. 125 g keksejä (8 keksiä). Odota, että koristelu kuivuu.
4. Murenna karamellisoidut pähkinät ja koristellut keksit. Leikkaa brownie paloiksi ja koristele pähkinöillä ja keksinmuruilla.
Valmistusaika: noin 1 tunti. Jäähdytysaika noin 2 tuntia.
Annosta kohden: noin 1470 kJ, 350 kcal, 6 g proteiineja/19 g rasvaa/39 g hiilihydraatteja