Piirakka suklaakekseistä

Piirakka suklaakekseistä

Raaka-aineet noin 12 annosta:

300 g tummaa suklaata

550 g kermaa

1 dl maitoa

15 kpl McVitie´s Original Digestive-keksiä

muovikelmua

Valmistus:

1.Raasta kuorimaveitsellä suklaasta pieniä kiharoita (noin 25 grammaa). Pilko 275 grammaa suklaata pieneksi. Kuumenna 400g kermaa uunissa pienessä kattilassa. Lisää suklaa ja liuota se kuumaan kermaan 2-3 minuutin ajan. Sekoita kunnes seoksesta tulee tasainen ja jätä jäähtymään noin 30 minuutiksi, kunnes siitä tulee paksua ja kuohkeaa.

2. Huuhtele halkaisijaltaan 26 cm leveä uunivuoka ja vuoraa se muovikelmulla. Lämmitä maito varovasti. Jaa kolme keksiä neljännesosiin. Upota keksit hetkeksi maitoon. Laita 4 kokonaista keksiä vuokaan ja täytä tyhjät kohdat keksin neljännesosilla.

3. Vatkaa suklaakreemiä non minuutin ajan ja levitä siitä puolet keksien päälle. Lisää samalla tavalla keksikerroksia ja jäljelle jäänyttä suklaakreemiä, kunnes kaikki on peitetty. Jäähdytä piirakkaa noin 5 tunnin ajan.

4. Irrota piirakka vuoasta, laita tarjoiluvadille ja poista muovikelmu. Vatkaa 150 grammaa kermaa vaahdoksi, kunnes se on kiinteää ja levitä se varovasti piirakalle. Jäähdytä noin 10 minuuttia. Koristele piirakka suklaakiharoilla ja tarjoile.

Valmistusaika: noin 35 minuuttia. Jäähdytysaika noin 5 ½ tuntia.

Annosta kohden: noin 1510 kJ, 360 kcal, 4 g proteiineja/27 g rasvaa/ 24 g hiilihydraatteja